Važne informacije i obavijesti


OPOZIV

Tvrtka STIHL povlači iz prodaje ispod prikazane STIHL radne rukavice 

Waiblingen, 26.11.2021.


STIHL Rukavice DYNAMIC Vent   

     

 STIHL Rukavice ADVANCE Ergo MS                  


STIHL Dječje radne rukavice CARVER               


 STIHL Dječje radne rukavice / STIHL DYNAMIC Vent Kids                              


Previsoka koncentracija PAH-a smatra se štetnim za zdravlje i ne može se isključiti mogućnost da nošenje potencijalno kontaminiranih rukavica predstavlja rizik za korisnika. Moguće je da gore navedene rukavice nisu u skladu s dozvoljenim graničnim vrijednostima policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH).

Stoga je STIHL kao odgovoran proizvođač odlučio povući sa tržišta gore navedene rukavice.

Ukoliko imate jedan ili više pari gore navedenih rukavica, molimo da ih vratite u vama najbližu STIHL ovlaštenu trgovinu koja će izvršiti povrat sredstava, odnosno vratiti Vam iznos u vrijednosti rukavica čak i ako nemate račun. Molimo za razumijevanje za ovu mjeru predostrožnosti i molimo da se pridržavate iste u interesu svog zdravlja.

  

Popis STIHL ovlaštenih trgovaca u Bosni i Hercegovini
OPOZIV

Tvrtka STIHL sa tržišta povlači ograničen broj prskalica STIHL SR 450

 Waiblingen, 15.07.2021.

 


U okviru kontrole kvalitete u proizvodnji STIHL, utvrđeno je da na ograničenom broju STIHL prskalica SR 450 zamašnjak može imati pukotine. Ova oštećenja mogu prouzročiti pucanje zamašnjaka tijekom rada uređaja. Ukoliko se takav kvar pojavi tijekom rada uređaja, isti predstavlja opasnost od ozljeda kako za korisnika, tako i za treće osobe. Tvrtka STIHL je kao odgovorni proizvođač odlučila opozvati gore navedene prskalice i dati ih na popravak.

Samo stručne osobe mogu prepoznati oštećeni zamašnjak.

 

Ova informacija se odnosi na sve uređaje sa serijskim brojevima motora 369259472 do uključujući 370391433.

 

Ukoliko ste prskalicu STIHL SR 450 kupili 2020. ili 2021. godine te je serijski broj uređaja u gore navedenom rasponu serijskih brojeva, molimo Vas da odmah prestanete koristiti uređaj.

 

Obratite se Vašem STIHL ovlaštenom trgovcu kako bi se izvršila zamjena zamašnjaka. Ovaj popravak je za Vas besplatan.

 

Molimo Vas za razumijevanje te da ovaj opoziv shvatite kao mjeru predostrožnosti. Podržite ovu mjeru u interesu Vaše osobne sigurnosti.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo kontaktirajte Vašeg STIHL ovlaštenog trgovca.

 

Popis STIHL ovlaštenih trgovaca u Bosni i Hercegovini


NEPOUZDANE ONLINE PONUDE ZA STIHL GTA 26

Ovih dana pojavio se velik broj internetskih stranica i reklama dobavljača upitne vjerodostojnosti koji nude  STIHL akumulatorsku vrtnu pilu GTA 26 po sumljivo niskoj cijeniod 24 do 49 USD. Prevaranti odaju dojam kako su  izravno povezani s proizvođačem, tvrtkom STIHL, koristeći službeni slikovni materijal i internetske adrese povezane s tvrtkom STIHL. Međutim, kupci koji se odluče za ove proizvode, nakon obavljene narudžbe i uplate ne zaprimaju originalni STIHL proizvod.

Ovi se oglasi pojavljuju na različitim internetskim platformama, poput Instagrama i Facebooka. Tvrtka STIHL intenzivno istražuje ovo pitanje i u kontaktu je s nadležnim tijelima.

Važno: STIHL proizvodi dostupni su samo putem licencirane servisno prodajne mreže STIHL ovlaštenih trgovaca i servisa te kroz autoriziranu mrežu online trgovina. Preporučena maloprodajna cijena vrtne akumulatorske pile STIHL GTA, uključujući akumulatorsku bateriju i punjač, iznosi 404,00 KM. Svako značajnije odstupanje od ovog iznosa povod je za sumnju u originalnost proizvoda. 

¡MOW® KORISNIČKI PODACI

Kako je VIKING integriran u robnu marku STIHL -   nova aplikacija "iMOW®" u upečatljivoj STIHL Orange zamjenjuje prethodni softver aplikacije. Molimo vas da se jednom prijavite sa svojom adresom e-pošte i lozinkom te da potvrdite svoje korisničke podatke .

PIRATSKI PROIZVODI I PIRATSTVO ROBNE MARKE 

Iako STIHL proizvode, između ostalog, karakteriziraju strogi standardi kvalitete i sigurnosti, kod piratskih proizvoda to nije slučaj. Reći ćemo vam kako se zaštititi od opasnih krivotvorina.

UPOZORENJE NA PIRATSKE PROIZVODE I KRIVOTVORINE

PIRATSTVO MARKE I PROIZVODA: KRIVOTVORINE SU  VELIKI IZVOR OPASNOSTI

Savjetuje se oprez: privodno povoljne cijene često se skupo plaćaju, jer niska cijena krivotvorenih pila smanjuje njihov životni vijek, performanse i, prije svega, sigurnost. Međutim, krivotvorine se ne nude uvijek po niskim cijenama. U mnogim su slučajevima cijene su tek nešto  niže od cijene originalnih proizvoda, čime se želi stvoriti  dojam da se radi o originalnim STIHL proizvodima.

Krivotvorine su glavni izvor opasnosti

Dok STIHL proizvodi, između ostalog, ispunjavaju stroge standarde kvalitete i sigurnosti, kod krivotvorina to nije slučaj. U mnogim slučajevima krivotvoreni uređaji već su  nakon kratkog vremena uporabe neupotrebljivi  te ih zbog nedostatka rezervnih dijelova nije moguće popraviti. Uz to, sigurnosno relevantna oprema često je neispravna ili u potpunosti nedostaje. Primjerice, prednji štitnik ruke za automatsko kočenje lanca, koji je najvažnija sigurnosna oprema kod motorne pile, može se odlomiti već pri vađenju krivotvorene motorne pile iz ambalaže. 

Od svih proizvoda najčešće se pojavljuju krivotvorine STIHL motornih pila. Piratski proizvodi najčešće dolaze iz Kine i zbog svoje narančasto sive boje slični su originalnim STIHL proizvodima. Osim toga, kupci su zavedeni dodanim krivotvorenim naljepnicama „STIHL“ te u nekim slučajevima, dodavanjem lažne oznake poznatih modela poput „MS 440“. Osim boje i oznake modela, ove pile nemaju ništa zajedničko sa originalnim STIHL motornim pilama.

Kako se zaštiti?

Ukoliko se ovakvi proizvodi prodaju na ulici, tržnici ili u prtljažniku vozila, to je uvijek siguran znak da se radi o prodaji krivotvorina, nekvalitetnih i rizičnih proizvoda. Jednako vrijedi za ponudu takvih proizvoda na internetu. STIHL prodaje svoje proizvode isključivo putem mreže STIHL ovlaštenih trgovaca, koji jamče originalnost proizvoda te osiguravaju servis i kompetentno savjetovanje. Možete biti sigurni da kod Vašeg STIHL ovlaštenog trgovca nećete kupiti jeftinu krivotvorinu, već stopostotnu STIHL kvalitetu. 

Napomena:
U slučaju nedoumica, savjetujte se sa STIHL ovlaštenim trgovcem. Za upite slobodno nam se obratite na info@unikomerc.ba